سفارش تبلیغ
صبا ویژن

رشته های تحصیلی کاردانش

 

 

آیا زیرشاخه های رشته کاردانش را می شناسید؟ 

هدف اصلی از ایجاد و راه اندازی رشته کاردانش یاد دادن مهارت ها و فنونی به دانش آموزان علاقمند است که جهت تقویت پرورش و هدایت استعدادهای آنان انجام می شود .

زیر شاخه های رشته کاردانش در سه گروه هنر، خدمات و کشاورزی و صنعت قرار می گیرند. هر یک از زیر شاخه های رشته کاردانش خود چندین رشته تحصیلی را شامل می شوند.

معرفی رشته های تحصیلی شاخه کاردانش

رشته کاردانش با هدف آموختن فنون و مهارت های مورد نیاز جامعه به افراد و هدایت و پرورش استعدادهای دانش آموزان ایجاد شده است. رشته کاردانش شامل 3 زیر شاخه اصلی صنعت، خدمات و کشاورزی و هنر می باشد. هر کدام از این 3 شاخه شامل چندین رشته هستند به طوری که مجموعا شاخه کاردانش بیش از 150 زیر شاخه را شامل می شودولی باید این نکته را در نظر داشته باشید که تمام این رشته ها در یک هنرستان کاردانش ارائه نمی شوند و در واقع هیچ هنرستانی تمام رشته ها را به صورت یک جا ارائه نمی دهد.

 

آشنایی با رشته های شاخه کاردانش

دانش آموزان با انتخاب رشته مسیر تحصیلی و شغلی خود را در آینده تعیین می کنند. انتخاب رشته اصولی باید بر مبنای ضریب هوشی ، نمرات تحصیلی ، استعداد و نقاط ضعف و قوت دانش آموز انجام شود و هر چقدر میزان علاقه دانش آموز به رشته ای که انتخاب کرده است ، بیشتر باشد سعی و تلاش او برای رسیدن به هدف افزایش می یابد. بنابراین باید رشته ای را انتخاب کرد که مطابق با علاقمندی ها و توانایی های دانش آموز باشد.

دانش آموزان پایه نهم برای ورود به پایه دهم باید از میان 6 رشته اصلی ریاضی و فیزیک ، علوم تجربی ، علوم انسانی ، فنی حرفه ای ، کاردانش و معارف اسلامی یکی را برای تحصیل در مقاطع بالاتر انتخاب کنند. دروس رشته های نظری بیشتر به صورت تئوری ارائه می شوند و تعداد کمی از دروس به صورت عملی می باشند و این رشته ها برای دانش آموزانی که علاقمند به کارهای عملی هستند ، مناسب نیستند و رشته های و فنی حرفه ای برای دانش آموزان علاقمند به کارهای عملی ، مناسب تر است.

 

معرفی شاخه‌ی فنی حرفه‌ای

به دلیل نیاز اساسی کشور به افراد فنی و متخصص، شاخه‌ی تحصیلی فنی و حرفه‌ای پایه‌گذاری شده است و هر ساله متخصصان زیادی از رشته‌های فنی و حرفه‌ای فارغ‌التحصیل شده و وارد بازار کار می‌شوند.

 این شاخه دارای چهار زیرگروه هنر، مدیریت و خدمات، صنعت و کشاورزی و شامل 40 زیرشاخه  است.

 آشنایی با رشته های شاخه کاردانش

اهداف شاخه کاردانش :

هدف آموزش های کاردانش تربیت نیروی انسانی ماهر برای تصدی شغل و حرفه متناسب با نیاز بازار کاراست . توانایی های مهارتی و علمی برای انجام وظایف شغلی , سه رکن را در بر دارد که در طول اجرای برنامه ی آموزشی به دانش آموزان آموزش داده می شود .

مهارت ها ی فنی :

توانایی انجام کاردر حد استانداردهای شغلی اعلام شده از سوی دستگاه متولی بخش اشتغال همراه با رعایت نکات ایمنی و بهداشت را در بر می گیرد .

مهارت های زندگی :

گسترش توانایی های فکری ؛ مهارت های تصمیم گیری ؛ پرورش روحیه مسئولیت پذیری ؛ نظم وبرنامه ریزی در امور فردی و اجتماعی و حرفه ای و همچنین فضائل اخلاقی و بینش سیاسی را در بر می گیرد . این توانایی ها در قالب درس های عمومی و نکمیل مهارت به دانش آموزان این شاخه آموزش داده می شود .

مهارت های یادگیری :

توانایی و مهارت لازم برای ادامه دادن یادگیری مستقل بعد از فارغ التحصیلی را در بردارد تافارغ التحصیلان کاردانش همیشه در حوزه تخصصی خود به روز باشند .

انتخاب رشته شاخه‌ کارودانش در پایه نهم

1 . برای انتخاب رشته کارودانش در انتخاب رشته پایه نهم مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریورهر یک از درس های ریاضی ، کار و فناوری در سه پایه دوره اول بدون ضریب کمتر از 36 نباشد .

2 . نمره درس ریاضی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 2 محاسبه می شود .

3 . نمره درس کار و فناوری در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه می شود .

4 . مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 180 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 12 باشد .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Source: زیرشاخه های رشته کاردانش